26+ ROKOV SKúSENOSTí

Vaši špecialisti na okná

Výber okien

Rozpočet zohráva podstatnú úlohu pri rozhodovaní o výbere okien, či dverí. Na cenu okna má vplyv druh konštrukčného materiálu, rozmer, tvar a spôsob otvárania. V neposlednom rade cenu ovplyvňuje aj farebné riešenie.

Dlhodobo sú cenovo najpopulárnejšie plastové okná. Drevené eurookná, či hliníkové okná zasa očaria svojiem jedinečným vzhľadom a dizajnom.

Kombináciou drevených a hliníkových okien sú drevo-hliníkové okná pre najnáročnejších zákazníkov. Podarilo sa v nich skĺbiť čaro a eleganciu prírodného materiálu z interiérovej strany   a vysokou úžitkovou hodnotou a odolnosťou hliníka zo strany vonkajšej.

Materiály

Plast

Hliník

Drevo

Drevohliník

Tvar a členenie okien

Pri návrhu okien sa v prvom rade vychádza z požadovaných rozmerov ( šírka x výška). Na daný rozmer je však možné navrhnúť rôzne členenia ( jednokrídlové, dvojkrídlové….), otvárania – od pevného zasklenia, cez otváravé, sklopné, otváravo sklopné po rôzne typy posuvných mechanizmov.

Povrchová úprava a farebné riešenie

Podľa typu okien z hľadiska použitého materiálu sa líši aj spôsob farebnej úpravy oka, či dverí.

Plastové profily sa upravujú laminovaním, použité fólie majú zväčša dekor dreva / napr. zlatý dub, orech, winchester…./ ale aj farbu RAL so štruktúrou dreva alebo štruktúrou piesku /napr.  antracit RAL 7016, machová zelená RAL 6005, rubínová červená RAL 3003…/.

Hliníkové profily môžu byť tiež laminované fóliami alebo upravené práškovým lakovaním na princípe striekania v elektrostatickom poli a následného vypaľovania pri teplote okolo 200°C. V tomto prípade je k dispozícii takmer celý vzorkovník RAL, kde každý odtieň je pomenovaný a má svoje číselné označenie.

Povrchová úprava drevených okien je špecifická a zahŕňa v sebe okrem samotného farbenia do konečnej podoby aj impregnáciu proti hubám, hmyzu a termitom. Proces povrchového upravovania drevených profilov prebieha vo viacerých vrstvách, každá plní svoj účel. Kombináciou odtieňov základnej vrstvy, medzivrstvy a vrchného náteru môže vzniknúť široká paleta odtieňov od najbledšej po najtmavšiu. Všetky odtiene zachovávajú prirodzenú kresbu dreva, zvýrazňujú krásu dreva a poskytujú ochranu na dlhé roky. Hrubovrstvové lazúry dodajú brilantný vzhľad,ochranu pred UV žiarením , vysokú trvalú pružnosť: a dlhú životnosť.

Bezpečnosť

Výskumy ukazujú, že zlodeji si veľmi rýchlo vyberú iný cieľ, ak okno nie je možné vypáčiť jednoduchými nástrojmi v priebehu niekoľkých sekúnd. V našej ponuke máme okná s rôznymi stupňami bezpečnosti:   

RC1 – obsahuje 4 bezpečnostné, osemhranné  čapy, platničku proti odvŕtaniu kľučky, kľučku s kľúčom. Už táto základná úroveň bezpečnosti predĺži zlodejovi potrebný čas na vypáčenie okna o 60 sekúnd.

RC2 – ako RC1, avšak  bezpečnostné, osemhranné  čapy obsahuje po celom obvode krídla. Čas na vypáčenie okná sa predlžuje až na 3 minúty.

V kombinácii s bezpečnostným kovaním je potrebné okná vybaviť aj bezpečnostným sklom proti vlámaniu, ktoré odolá aj úderom kladiva. Kombinácia bezpečnostného kovania a bezpečnostného skla spôsobuje rezignáciu osoby, ktorá sa pokúša vniknúť do objektu a upúšťa od svojho pôvodného úmyslu.

Kvalita na prvom mieste

Naše okná spĺňajú najvyššie požiadavky:

Stavebná hĺbka profilov: 80 mm

Tepelná izolácia: Uw do 0,78 W/m2.K  / výpočtová hodnota pre referenčné okno 1230 x 1480 mm so zasklením 4/18/4/18/4, Ug = 0,5 W/m2.K s plastovým dištančným rámčekom podľa EN ISO 10077-1

Zvuková izolácia: Rw do 45 dB

KONZULTÁCIA ZDARMA

Získajte bezplatnú ponuku